Instructies voor het bereiden van de hapjes:
- Was goed je handen met water en zeep voordat je begint met de bereiding van het eten.
- Zorg voor een schone tafel en schone materialen.
- Voorkom over en weer besmetting met bacteriën (kruisbesmetting) door rauwe en bereide producten gescheiden te houden en niet dezelfde materialen te gebruiken.
- Plaats de bereide hapjes binnen 2 uur in de koelkast.
- Bereid geen voedsel op oppervlakken die ook gebruikt worden voor het verschonen van kinderen.
- Bereid de hapjes volgens het recept op de verpakking.
Instructies voor het bewaren van de hapjes en resterende ingrediënten:
- Controleer wekelijks de temperatuur van de koelkast en vriezer: De juiste temperatuur voor de koelkast is 4 ˚C. Gebruik een koelkastthermometer om dit te controleren. Deze zijn o.a. verkrijgbaar via de website van het Voedingscentrum.
- De juiste temperatuur voor de diepvries is - 18˚C (ten hoogste). Een nog lagere temperatuur zorgt niet voor een langere houdbaarheid.
- De hapjes zijn maximaal 2 dagen houdbaar in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.
- Gebruik voor de hapjes afsluitbare en afwasbare babyvoedingsdiepvriesvormpjes (op internet verkrijgbaar), voorzien van een etiket met de datum van invriezen.
- Dek resterende verse ingrediënten in de koelkast altijd af met huishoudfolie of gebruik koelkastdozen.
- Let ook in de koelkast op een goede scheiding tussen rauwe en bereide producten.
- Ontdooi de hapjes niet buiten de koelkast.
- Maak je koelkast 1x per twee weken schoon.